Hopp til innholdet

Hafslo 2014

 

Sommerens høydepunkt var treffet i Hafslo. Her har Jan Inge Skjerven som primus motor lagt ned et stort arbeid over flere år for å bygge dette opp skikkelig og det har vokst jevnt og trutt. I år hadde vi 25 hunder inne til trening på fredagskvelden, det var totalt 23 hunder som stilte til hiprøve i løpet av helga og 15 på sporprøve og det var nermere 50 personer som deltok på fellesmiddagen på lørdagen så det må sies å være en suksess. Dessuten hadde vi flott være hele helga og det gjorde jo sitt til at det vart bra, så det er bare å bestille til neste år også.

Treffet startet på fredagsettermiddagen med hi-trening og de første som skulle gå spor var ute og fikk unnagjort sine prøver der. Totalt 25 hunder var innom hiet i løpet av kvelden og med god spredning i rasene. Det var Tysk Jaktterrier, Parson Terrier, Fox Terrier, Border Terrier og Dachs. 

Lørdags morgenen startet vi ut tidlig for det var en del som skulle gå spor før hi-prøven starta. På den ordinære prøven så var det 14 hunder som var påmeldt, det var tidlig i sesongen og mye unghund som netto hadde komt i gang med treninga. Men det vart vist en del gode takter og helt klart mye bra hund som stilte. Dommer på den ordinære hi-prøven var Kirsten Næss, og av de 14 startende så vart det 4 førstepremier hvorav en med Cert. 2 andrepremier, en hund brukte opp tida si og fikk 0 resten vart trukket av fører. Den som fikk Cert og dagens beste var Lena Kjempengren med Revefotens Happy Bunny Hopsalot.
Ettermiddagen så vart det arrangert saueaversjonsdressur for de som ønsket det, og det var en god del som var innom og fikk testet og evt strømmet sine hunder på sau før jakta.

På kvelden var det stor fellesmiddag som Jan Inge og Anne Britt Skjerven sto for og det var som vanlig en stor suksess med grillspyd av hjort som hovedrett, og med tanke på at de skulle servere nermere 50 personer så var det et stort stykke arbeid de hadde lagt ned. Under middagen så var det premieutdeling for de som hadde gått prøve i løpet av dagen, og her var det store og flotte premier sponset av lokale ildsjeler og næringsliv. Kvelden strakte seg fort over i natt i godt lag og vi som måtte opp tidlig neste dag for nye spor og hiprøver måtte til slutt gi oss.

Søndagen starta igjen tidlig med nye sporprøver totalt vart det gått 7 spor i løpet av formiddagen og 9 hunder stilte på bevegelig prøve der Kirsten Næss og Jan Inge Skjerven delte på og dømme. Av disse 9 hundene så vart det 5 førstepremier en andre premie og tre hunder som vart trukket av fører.

Totalt sett så vart det gitt 9 førstepremier, 1 cert og 2 andrepremier på hiet og 10 førstepremier, 1 HP og en andre premie på spor.

Treffet i Hafslo var igjen helt klart en fulltreffer og det er absolutt å anbefale de som har mulighet til å ta turen.
En stor takk til Jan Inge Skjerven og hans medhjelpere for det arbeidet de legger ned på dette.