Hopp til innholdet

Hafslo 2012

 

 

Årets Tysk Jaktterrier treff vart avholdt i Hafslo i perioden 15-17. Juni. Det var godt oppmøte av både folk og hunder og totalt hadde vi 15 TJT innom for trening eller prøve i løpet av helga.

Vi starta med trening i hiet kl 1800 på Fredag og det var morro å sjå alle unghundene som starta for første gang og gjorde det meget bra. Etter treninga drog Jan-Inge og eg ut for å legge spor til de som skulle gå sporprøve lørdagsmorgenen. Deretter var det samling i hytta for godt samvære og diskusjoner med innslag av skryting og lyging utover kvelden.
Lørdags morgenen våkna vi til overskya vær og det hadde regna i løpet av natta med andre ord ganske perfekte forhold for å gå spor. Etter at fire hunder var igjennom prøvene så var resultatet to førstepremier og to andrepremier. Litt synd for den ene der det låg an til HP men føreren stolte ikke nok på hunden men de fikk nå førstepremie ihvertfall.

Så med et forholdsvis stramt program var de bare å hente ut reven og gjøre klart for hitrening, var flere hunder som var kommet idag for å være med og gjevnt over er det høy standard på de i hiet. Etter hitreninga hadde vi leid skytebanen og de som ønsket kunne få godkjent treningsskudd eller skutt opp, eller en bare var med å skaut for morro skyld. Her var mye forskjellige våpen og kaliber representert og er jo alltid morro å få prøve diverse som en ikke har selv.

Deretter var det foredrag om gaupejakt med Eivind Lurås der han viste film og bilder og snakket en del om gaupe og gaupejakt. Dette var et meget bra og lærerikt innslag som alle satte stor pris på. I forbindelse med foredraget så solgte Marcus og Marthe kaker, kaffi og saft noe som også vart satt stor pris på av forsamlingen.

Resten av lørdagskvelden vart tilbrakt med grilling til langt ut i de små timer. Her må vi bare få rette en meget stor takk til Anne Britt for god service og god mat, hun hadde jo tilbrakt dagen med å lage salat og grillspyd i mengder så alle vart godt mette samt det vart observert grillspyd som nattmat flere ganger utover natta. Søndagsmorgenen var det tid for hi-prøve, det var tre hunder som var påmeldt her. Her var det også gode resultat, en hund rota litt og vart trekt eller resulterte prøven i to førstepremier derav en med cert. Og dermed fikk vi også i år en jaktchampion på treffet. I år var det klokkarsteinen’s Astrix som med en 1.premie med Cert vart Norsk Jakt(Hi)Champion. Gratulerer.